Byggeprosessen | Bygg bolig | Telemark ByggEntreprenør AS

Veien fra idè til bolig

Går du med tanker om å bygge egen bolig? Da har du nok garantert en rekke preferanser og spesifikke ønsker som til sammen vil utgjøre selve drømmehjemmet. Vit at det faktisk ikke er lange veien fra idé til virkelighet, spesielt ikke med Telemark ByggEntreprenør AS sin kompetanse og dyktige håndverkere med på laget.

Hva du kan forvente

Har du aldri tidligere vært involvert i en byggeprosess, kan det være lurt å sette seg inn i hva det innebærer. For å hjelpe deg på vei, har vi laget en liten huskeliste.

Veien fra idè til bolig

1. Forarbeid

Dette inkluderer alt fra diskusjoner til hensyn du bør ta for å være sikker på at boligen du bygger virkelig dekker dine (og familiens) behov og ønsker. Ikke bare det, men du bør også ta en finansiell gjennomgang for å få oversikt over hvilken kostnadsramme du har.

2. Tomt

Skal du bygge hus, vil du også trenge tomt. Ikke bare må du finne en tomt i et område du vil trives, men du må også passe på at boligen du ser for deg vil passe tomten. Noen ganger kan tomta ha mange kvaliteter, men samtidig ha sine utfordringer. Da kan vi bidra med forslag, og om nødvendig skreddersy huset så det passer perfekt til tomta, samtidig som dine ønsker blir ivaretatt på beste måte.

3. Pristilbud og avtaleinngåelse

Det er svært viktig med en gjennomgang av tegninger og leveransebeskrivelse. Om du har flere tilbud å sammenlikne mellom, så vær oppmerksom på at leveranseinnhold kan variere ganske betydelig. Et vanlig konsept å gi tilbud på er såkalt “malingsklart”, som mangler mye før det er “nøkkelferdig”. Stikkord for priskontroll kan være: Grunnarbeid, betongarbeid, gulvflater, overflatebehandling, innredning, ildsted. Når du har valgt leverandør/entreprenør er det viktig å ikke slurve med avtaleinngåelsen. Husk å få alt som er relevant ned på papiret, som priser, leveransebeskrivelse og ansvarsfordeling, slik at det ikke oppstår misforståelser.

4. Forberedelser før byggestart

Har du valgt Telemark ByggEntreprenør AS som din leverandør, vil du slippe å tenke på byggesøknaden. Vi tar oss av nabovarsel, byggemelding og kommunale tillatelser. Vi holder deg selvsagt oppdatert underveis.

5. Oppstart

Når alt av tillatelser er innhentet og søknad godkjent, inviterer vi til oppstartmøte. Prosjektleder tar da gjerne en ny gjennomgang på valgte løsninger, eventuelle endringer

6. Byggeperioden

Mye skjer under byggeperioden. Det vil være alt fra grunn-/murarbeid til utvendig og innvendig arbeid. Noen eksempler på hva som faller inn under dette er: utgraving av tomten, kontroll av vindtetting, isolering, våtromsarbeid, rørleggerarbeid og innredninger. Når boligen nærmer seg fullført, vil vi ta en gjennomgang med deg og selvsagt utbedre eventuelle mangler.

Byggeprosessen

Vil du bygge drømmeboligen? Telemark ByggEntreprenør AS hjelper deg med å gjøre drømmer om til virkelighet. Ta første skrittet mot en helt ny hverdag ved å ringe oss på 40 56 78 10 eller ved å sende en e-post til post@tbeas.no.